Web2Publishing
Tlf.: +45 4324 5424 | info@web2publishing.dk
Case-Story: Thisted Kommune

Thisted Kommune | Anvender Web2Publishing

Over 140 institutioner har adgang


Thisted Kommune ved den jyske vestkyst har brugt Web2Publishing siden 2010, efter at man tog en politisk beslutning om styrke kvaliteten i den eksterne kommunikation. Et af redskaberne til at forbedre kvaliteten var en overordnet fælles designmanual, der skulle gælde for alle kommunens institutioner. I den forbindelse anskaffede man et abonnement til skabelonbiblioteket Web2Publishing, og kommunens centrale grafiker, Jens Kristian Overgaard blev systemets daglige administrator.


Alle kommunens 140 institutioner fra daginstitutioner og ældrecentre til Byråds- og Direktions sekretariatet har mulighed for at bruge Web2Publishing. Web2Publishing har fået sit eget ikon på kommunes fælles net, og der er let og direkte adgang til Web2Publishing for alle brugere af systemet.


”Vi har nu haft systemet i snart to år, og vi bruger Web2Publishing rigtig meget og er glade for det. Det er let at hjælpe nye institutioner med at komme i gang. Vi har forskellige skabeloner i kommunens design, det betyder, at de i løbet af kort tid er i gang. Jeg har også hjulpet flere børnehaver med at lave flotte velkomstbrochurer til forældrene. På rådhuset bruger vi også Web2Publishing til at lave bordskilte, visitkort og lejlighedskort, så alle steder i kommunen er Web2Publishing i brug”, fortæller Jens Kristian Overgaard og fortsætter:


”Typisk får brugeren ½-1 times oplæring i systemet og efter at de har produceret deres første brochure, er de stort set selvkørende. Der er sjældent behov for support.”


Web2Publishing styrer skrifttypen og farverne, og brugerne er glade for, at de ikke skal forholde sig til disse elementer men kan fokusere på teksten.


Brugeren kan selv og vil selv


Den største fordel ved Web2Publishing er, at brugeren selv laver folderen og med det samme kan se, hvordan den kommer til at se ud. Det giver en stor tilfredshed blandt brugerne.


”Vi har en stor fleksibilitet i arbejdsgangen, og jeg bliver sjældent flaskehals. Jeg er fortsat inde over de større grafiske opgaver og store kampagner, men de mindre opgaver hvor der ofte er jævnlige opdateringer af teksten, er lagt ud til brugerne.”

Thisted Kommune har sit eget digitale trykkeri, hvorved hovedparten af den grafiske produktion holdes inden for kommunens egen mure.


Anbefaling


Web2Publishing er et utrolig godt supplement til enhver kommunal kommunikationsafdeling, mener Jens Kristian Overgaard. Web2Publishing’s opbygning passer godt til en kommunal, hierarkisk styret organisation, da alle arbejder ud fra godkendte skabeloner. Skabelonerne overholder designmanualen, og derved bliver den eksterne kommunikation og det grafiske udtryk styrket.